Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Monday, June 11, 2018

V22

Måndag: På FM åkte vi in till stan allihop för att storhandla. Handlar i princip allt på Lild. På EM gjorde vi hemmagjorda hamburgare. Jag gick en runda med barnen och en sväng till lekparken. Annars har vi bara hängt hemma på altanen och badat i poolen. Varit soligt och supervarmt idag. Minst +26C. Puh!

Tisdag: Barnen dagis 9-14. Båda var såå ledsna vid lämning. Det skär verkligen i hjärtat. Vi spenderar ju en himla massa tid med varandra, så de är vana vid att jag alltid finns där. Men jag har ju inte direkt något annat val…Mike har så ont i ryggen, och vi känner väldigt få som skulle kunna vara barnvakt. Har sovit dåligt med i natt p.g.a att Nina har slemhosta. Hon kräktes slem i natt plus att blöjan läckte kiss, så det blev inte så mkt sömn för oss. Varit i stan på FM (bankmöte m.m.) Sen skurade jag ur poolen, måste skaffa nån slags rengörningspump eller nåt till den så att vattnet inte blir sådär bakteriefyllt. Sen är det ju ett extra pass med att ha en pool. Det går ju inte att lämna barnen själva ute en sekund. På kvällen 17-18 var vi på dagis sommarfest. De sjöng så fint så. Det blev tipspromenad, vernissage och fika.

Onsdag: Mike fick lämna på dagis idag, men Maya var ledsen återigen. Så jobbigt. På FM var vi borta på Växjövägen och målade grått på ena sidan av huset där det varit slitage. Ser bättre ut nu, men behöver ytterligare ett lager framöver. Hanna och barnen kom till oss kl 14.30-18.30. Vi åt mellis och åkte sen ner till Örsjösjön för bad och lek. Vattnet var väldigt varmt och skönt. Årets första dopp. Synd bara att botten är så himla äcklig där. Efter badet så åt vi lasagne hos oss och lekte vidare en stund.

Torsdag: Barnen dagis. Maya ledsen igen…Hoppas att det vänder snart. Vet inte riktigt varför, hon säger bara att hon hellre vill vara hemma med mig än att vara där, fast hon trivs jättebra ändå. Tycker ändå att hon ska gå sina 15h/vecka. Det blir ju ännu fler timmar till hösten, lika bra att vänja sig. Det fina vädret håller i sig, så satt lite i solen när Nina sov sen. Dammsugit och moppat hela huset. På EM var vi bara hemma och lekte.

Fredag: Vaknade med värsta huvudvärken. Alvedon och Ipren på det! Hua. Mikes kompis Rocko kom hit och de hjälptes åt att fixa hans bil. Jag åkte in till Ica och handlade med Maya och Lara medans Nina sov. Väl hemma igen så bakade vi en tårta till morsdagsfirandet. Mamma/mormor kom vid kl 15-19 på kalkonmiddag och tårta. Varm dag, så satte igång vattenspridaren som barnen så glatt sprang runt i. På kvällen promenerade vi med mormor ner till tåget. De plockade en fin bukett med blommor längs vägen hem och sedan blev det varsin godnattsaga innan de somnade gott.

Lördag: FM Handlade på ICA och Lidl, sen kom Marcin och barnen (KKA= Kadir, Aida och Ksenia) hit på BBQ och lek mellan kl 13.30 - 21.45. Jätterolig dag. Barnen älskar verkligen att leka med dem. Både Maya och Lara var på Lukas kalas ”disco” i gympasalen här i Örsjö mellan kl 18-20. De hade jätteskoj. Behöver jag skriva att de somnade ovaggat sen? Hehe.

Söndag: Sovmorgon till 09! Gött. Åkte ner till sjön (den på andra sidan stora vägen här i Örsjö) på FM och badade där. Inte så optimal plats p.g.a att det var stenigt och blev snabbt väldigt djupt, så dit åker vi inte fler gånger. Men det är ju alltid kul att se, prova och känna efter på ”nya” ställen. När Nina sov så spelade jag spel med Maya och Lara, sen hängde vi bara hemma och tog det lugnt. Lex kom på glass och lek på kvällen. Imorgon börjar Mike att jobba igen. Ska bli spännande att se hur detta kommer gå. Håller tummarna att de behandlar honom väl där. Första jobbet på över 4 år…

No comments: