Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Tuesday, January 02, 2018

V52 Gott Nytt År 2018!

Måndag: JULDAGEN. Vi firar den ”riktiga” julen som Mike säger. Christmas Day. Carl och morfar/Karin här. Mormor är på Gran Canaria och firar sin 60-årsdag. Mike och Carl stod i köket halva dagen och förberedde middagen: Kalkon och Anka var stjärnorna, sen hade vi allt möjligt gott tillbehör till detta. Efter maten hade vi lite paketöppning och barnen fick det som vi hade köpt till dem. Sen käkade vi lite ost och kex innan gästerna åkte hem. Carl sov över. En mycket trevlig jul trots en kvarvarande förkylning hos hela familjen.

Tisdag: Haft paketbyte med Marcin och barnen. Vi slog sönder pepparkakskyrkan och fikade upp den. Sen på em kom Martin A hit på besök/övernattning. Carl tog tåget hem på kvällen.

Onsdag: Vaknade ÄNNU mer snorig än förut. NÄR ska detta SLUTA! Blir tokig. Nina och jag är likadana. Hostar om natten och snorar något fruktansvärt om förmiddagarna. Sen framåt kvällen är det aningen bättre, sen vaknar men med skiten IGEN. Martin A här fram tills em. Vi var ute en sväng o lekte, spelat ”Diamanten” m.m. Tjejerna provade sina skidor igen, fast på gräset. Mest bara för att få öva. Såg rätt skoj ut.

Torsdag: Mike varit iväg och fixat VW-vanen. Nåt fel med dragkroken. Tjejerna pysslat och lekt hela dagen hemma. Var ute en sväng på em. Bara tagit det allmänt lugnt.

Fredag: Handlat på fm. Tog med McDonaldsmat hem. Chillat hemma resten av dagen. Pysslat och lekt med alla julklappar. Gjorde misstaget att väcka Nina runt 16 pga att hon hade en andra sovstund. Hon grät hysteriskt mellan 16-19. Jobbigt. Det är andra gången jag gör det misstaget inom 2 veckor. Hon brukar oftast sova bara 1gång om dagen, men ibland är hon extra trött och somnar så tidigt att jag tänker att hon behöver en powernap på em. Tyvärr blir hon så ledsen när jag väcker henne efter nån halvtimme…suck. Bättre hon inte sover alls på em egentligen och att vi istället söver henne tidigare kanske. Svårt det där ibland.

Lördag: Varit i stan (Lidl och ÖoB) på fm. Resten av dagen har vi bara varit hemma och lekt. Känns som att man behöver bara ”få vara” ibland. Men behöver inte alltid umgås och göra ”allt” hela tiden. Man behöver få lite egen familjetid med. Sen bidrar ju vår förkylning till att en del inte vill ses eftersom det smittar och man vill inte vara sjuk i juletid. Mike hämtade mamma på flygplatsen på kvällen vid 20.30. På em snöade det.

Söndag: NYÅRSAFTON. Vi firade hemma tillsammans med morfar och Karin. Kl 15.30 åt vi förrätt: Toast skagen. Kl 17 var vi i Nybro och tittade på fyrverkerierna. Sen hem igen och åt varmrätt: Chicken Cordon Blue med potatis och gröna bönor. Efterrätten gjorde Karin: Panacotta med bär och rullrån. Det var en fin kväll. Lara och Nina klarade sig uppe till ca 21.30. Maya till 00.30. Jag var dock väldigt trött runt 22-tiden redan, haha. Men lyckades vara vaken till 01 i alla fall.

Nu är det slut på detta fantastiska år. Jag har varit helt föräldraledig hela året och spenderat väldigt mycket tid hemma tillsammans med familjen. Vi har inte haft/har den bästa ekonomin, men vi har ändå så vi klarar oss. Ofta blir det billiga middagar och loppiskläder m.m, men vi har varandra, är hyfsat friska och har kärlek i överflöd. Så det går ändå ingen nöd på oss. Vi har ”renoverat” lite grand här hemma med nytt sovrum och lekrum till tjejerna (Tack till Carl för detta), jag har tränat lite och gått ner aningen i vikt. Mike försöker få till en förbättring med sin rygg med en annan form av medicinering (eventuellt) och även gått vidare med processen att börja arbeta så småningom, vi har träffat vänner och släkt. Annars har vi inte gjort så mkt mer detta år. Höjdpunkten på året var när Nina föddes! GOTT NYTT ÅR!

No comments: