Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Tuesday, May 15, 2018

V18

Måndag: Valborg idag, men inte firat det nåt i år. Nina vaknat flera gånger i natt och ”krånglat”. Mollie och Lukas kom hem till oss på lite lek idag. Pysslat, klätt ut sig och varit på lekparken m.m. Mike har lagat vår trasiga tvättmaskin idag.

Tisdag: Första maj. Nina vaknat och krånglat i natt igen, suck. AK och Eidi hit idag. Vi åkte till Björnasjö och grillade korv, men det var rätt så blåsigt så vi stannade inte så himla länge. Vi lekte vidare hemma hos oss istället hela EM och kvällen. Mike lagade en god curry. Maya längtar så till sin födelsedag nu och räknar ner dagarna.

Onsdag: Ytterligare en bångstyrig natt plus min värk i foten är asjobbig, så känt mig lite ”blä” idag. Barrnen dagis 9-14. Hade mottagningssamtal (Maya börjar ju F-klass i höst) vid 13.30. Nya fröknarna verkar väldigt stabila/erfarna och bra. Blir toppen tror jag. Åkte och handlade hela familjen på EM. Maya, Lara och jag gick på Dollarstore och handlade till kalaset. Kul!

Torsdag: Dagis 9-14. Sen har vi gjort olika förberedelser inför kalaset; gjort godispåsar, hängt upp vimplar o blåst ballonger m.m. Mike hämtade pizza idag. På kvällen badade alla tre tillsammans med alla bollarna i badet. Det var uppskattat.

Fredag: MAYA 6 ÅR!! Vi åkte till Leos lekland i Kalmar på FM, åt lunch på Thai Silk och lekte vid en lekplats i Kalmar. Köpte en tårta (Maya fick välja) på Ica och fikade ute på EM. Marcin och barnen hit på kaffe också. Full rulle hela dagen. På kvällen förberedde jag mer inför imorgon. Satte fram bord och stolar ute m.m.

Lördag. Mayas kalas. Dammsugit, bakat två tårtor och gjort barnen fina med klänningar osv på FM. Vi bjöd på smörgåstårta och varmkorv, chips, godis och tårta. Maya hade även en ”pinjata” som hon slog sönder så godis regnade på hela altanen. Skoj! Hon var så nöjd med allt så. Ca 25 gäster, 11 barn. Mormor stannade tills kvällen så vi kunde städa i ordning allt i ”lugn och ro”. Skönt.

Söndag: Åkte iväg med husvagnen (spontantripp) till Tingsryds camping. Jättemysigt ställe precis intill vattnet. Barnen badade och lekte på lekplatsen där och i sanden. Grillade kotletter m.m. på kvällen. Gick en promenad där på en fin slinga i skogen. Gick lite bättre att campa denna gången, men det var fortfarande rätt bökigt/stressigt med allt. Trångt o så. Barnen var vakna ända till 22.15. Men ju er man övar på det, ju bättre går det nog, plus att det blir enklare ju större Nina blir tror jag med.

Haft ont i tån/foten hela denna veckan. Tror det är mittentån eller ett av mellanfotens ben i mitten som fått sig en smäll, eventuell spricka eller nåt, för det gör jobbigt ont alltså. Fått halta fram hela tiden.

Min stora, fina 6-åring!

I Tingsryd.

No comments: