Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Friday, February 02, 2018

V4

Barnen har varit hemma hela veckan från dagis pga magsjukan som går där.

Måndag: Haft pysseldag på FM med flaskfärg, och spelat memory m.m. På EM var vi allihop i Åsabacken här i Örsjö. Det är den stora pulkabacken. Carl också här idag. Maya och Lara var modiga och åkte i den höga backen flera gånger.

Tisdag: På FM kom det en kille från ”Mockfjärds fönster” för att göra en prisoffert. Vi funderar på att byta några av våra fönster, men vi få se hur det blir. Barnen var i stan och handlade med Mike en sväng. Sen på EM kom Anna, Alva och Frank hit en stund på lek och fika. Alltid lika skoj. Fullt ös på alla barnen.

Onsdag: Sofie och Signe kom hit på lekstund och fika på FM. Trevligt! På EM gjorde vi inget speciellt, bara hemma och tog det lugnt.

Torsdag: Var i stan hela familjen och handlade m.m. När Nina sov så spelade vi spelet ”Diamanten”, det är väldigt populärt just nu och vi brukar spela det ofta. På EM var vi i lekparken en sväng och barnen lekte hemma ute en bra stund. På kvällen satt de sen och målade o ritade hur länge som helst. Ett behagligt lugn. Att ha tre små barn är ofta rätt ansträngande, så ibland när de där små stunderna av lugn inträffar så är det rätt skönt, hehe.

Fredag: Fick besök av Ida och Liam på FM. Inte setts på länge, så det var kul! Lek och fika. Mike hade varit i Kalmar så han kom hem med sushi till oss. Jättegott! Inte ätit det på evigheter. Lara smakade en halv, men det var inget hon gillade. Maya åt flera stycken och gillade det ”sådär” sa hon. Älskar det faktum att mina ungar provar all mat och även äter i princip allt. Kommer inte på något som de absolut inte äter. När Nina sov så spelade vi ”Diamanten” igen och målade barnens naglar.

Lördag: Firat mammas 60-årsdag idag och ”lilla julafton” eftersom hon var bortrest på sin födelsedag/julafton. Fika och paketöppning hemma hos henne. Mycket trevligt! På EM var vi hos Marcin och barnen här i Örsjö. Vi åt middag, tog några drinkar och spelade biljard medans tjejerna lekte ”Just Dance”. Kul kväll!

Söndag: Nina har blivit snorig och hostig IGEN...fick vara frisk i sådär 5 dagar... så har sovit ännu värre än vanligt i natt. Normalt så vaknar hon allt från 5-15ggr per natt för att söka närhet. Hon vill verkligen inte ligga ensam. Svårt även när hon somnar för kvällen där runt ca klockan 20.00. Går inte att lämna henne ensam i sängen med babymonitorn på. Hon vaknar efter tio minuter oftast och då får vi springa in till henne hela tiden och ”söva om” henne; helt omöjligt att ens glo på en film. Har börjat nu med att hon sover i Mikes famn mellan 21-23 tiden i soffan så jag kan slappna av en stund på kvällen. Var hemma hela söndagen och tog det lugnt. Pork Sunday Dinner och ett glas vin. Så var denna veckan slut med!

Mormor och barnbarnen. Grattis till dina 60 år!

No comments: