Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Tuesday, February 27, 2018

V8

Denna veckan är det sportlov, så barnen har varit hemma hela veckan.

Måndag: Sovit kasst. Nina vaknat ungefär varje kvart…suck. Var med Maya och Lara i pulkabacken en sväng när Nina sov på dagen. Idag har Mike hämtat hem vårt nytillskott till familjen; vår HUSVAGN! Yes people, vi är nu officiellt husvagnsägare  Ser fram emot sommaren och våra små turer vi ska ha. Vi kommer INTE att campa på campingplatser utan ska vildcampa någon natt lite här och där. Dels pga katterna så kan vi inte vara hemifrån för länge och dels gillar varken Mike eller jag livet på camping. Alla är så nära varandra osv. Vi vill ha vår egen frihet. Förra sommaren satt vi typ bara hemma hela tiden, så ska bli kul att få komma iväg lite i år.

Tisdag: Mike har varit iväg hela dagen i Kalmar och tagit sitt utökat släp-körkort eller vad det nu heter. Kadir, Aida och Ksenia har varit här hela dagen och lekt med oss. Jag lagade korv stroganoff m.m. Barnen var själva ute på lekplatsen en timma när Nina sov. Så stora de är nu att de klarar sig tillsammans med de större tjejerna. Carl och Marcin kom hit med Mike sen på em. Carl sov över.

Onsdag: Mike tog med sig Maya och Lara till stan; handlat Lidl och åkt till återvinningen m.m. Varit hemma hela dagen. Pyssellådan åkte fram idag och tjejerna har lekt, pysslat och spelat spel. Carl här hela dan igen + sov över. Nina ”pratar” mkt mer nu. Hon pekar på saker hela tiden och säger ”den, den”. Hon kan säga: Mamma, dad/dadda, namnam när hon ser mat och mjau när hon ser katten.

Torsdag: Mike och Carl drog iväg tidigt i morse till Göteborg till rygginstitutet där för utredning om vidare medicinering. Var själv med barnen ända fram till 22. Allt gått bra, förutom Laras vanliga skrik/gnäll/trots. Men det är ju inget ovanligt. Var ute en sväng i snön på trädgården. Pysslat, kollat tecknat och bara hängt hemma. Hade lite disco med dans osv.

Fredag: Varit i stan på fm. Handlat och apoteket och lämnat hem Carl. Sen var vi bara hemma resten av dagen. Hängde lite i husvagnen och lekte/Mike förklarade hur all gasol och el m.m. funkade. Jag lyssnade väl lite så där…haha. Kommer ju ändå vara han som sköter den biten liksom.

Lördag: Åt en god English breakfast i morse, sen var barnen och jag ute och lekte i snön på trädgården en bra stund. Vid 14 åkte vi till Nybro och mötte mormor på Follkets hus. Vi gick på bio; Pelle Kanin. Det var första gången för tjejerna och första gången för mig på 6år! Skoj. De fick popcorn och gillade det. Lara fick dock pausa och gå ut 2gånger.

Söndag: Sovit kasst igen. Feberfrossa pga mjölkstockning på ena bröstet. Det positiva är att det förmodligen var den sista mjölkstockningen någonsin i alla fall. Haha. Nina ska inte amma så himla länge till är tanken. Hon får sig bara en liten slurk ibland på dagen, sen har hon bröstet på natten. Svårt att vänja av då hon inte gillar nappen. Nina är förkyld och har slemhosta så inatt kräktes hon slem i sängen så fick upp och bädda mitt i natten med…trött. På FM var Maya, Lara och jag i Åsabacken och åkte pulka tillsammans med Anna och barnen. Skoj! Resten av dagen hade vi bara söndagsmys/middag här hemma. Donat och pyssla lite i lekrummet. Plockat bort och sorterat en del saker osv. Lugn och skön avslutning på veckan.

No comments: